Gans Anders

Wat verandert er dan als je met God op weg gaat? Veel dingen in je leven worden dan gans anders:

  1. Je gaat de wereld anders zien. Je verwondering groeit over alles wat God gemaakt heeft. Je gaat God bedanken voor het brood op je bord en het water uit de kraan, omdat hij via eindeloze kringlopen voor ons blijft zorgen.
  2. Je gaat anders denken. Je beseft waar je voor leeft, wat het doel is van je leven, hoe we hier komen, wie ons gemaakt heeft, waarom we doodgaan, dat er leven is na de dood en dat we elkaar dan weer terugzien.
  3. Je wordt gelukkiger. Je hebt je bestemming gevonden, je weet dat God van je houdt en dat je zijn kind mag zijn. Je weet dat er altijd hoop is, zelfs als je een geliefde moet begraven.
  4. God vergeeft je alles wat je verkeerd gedaan hebt. Je mag met een schone lei beginnen.
  5. Je investeert in je relatie met je hemelse vader om hem beter te leren kennen. Je ruimt tijd in om te luisteren wat hij je zeggen wil in de Bijbel, je eert hem met liederen in de kerk, je deelt lief en leed met hem in gebed.
  6. Je leert wat slecht en schadelijk is voor jezelf en voor anderen. Je neemt steeds meer afstand van het kwaad en richt je steeds meer op wat goed is voor jezelf en voor anderen. Je bindt de strijd aan tegen het kwaad om ons heen.
  7. Je laat je leven leiden door God om te groeien in liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, mildheid en zelfbeheersing[1].
  8. Je leeft niet langer alleen voor jezelf, maar steeds meer voor God en voor andere mensen. Je draagt meer bij aan goede doelen. Je maakt meer tijd vrij voor mensen om je heen.

God houdt te veel van ons om ons te laten wie we zijn. Hij wil ons veranderen in kinderen die op hun hemelse vader lijken, die overstroomt van liefde en goedheid.

God verandert mensen[2].

[1] Galaten 5:22-23.

[2] https://portal.eo.nl/programmas/tv/de-verandering/. https://www.hourofpower.nl/televisie.