Online lezen

Hier kun je het ebook ‘Zie jij God?’ online lezen.
Je kunt het ebook ook gratis downloaden in verschillende formaten.

Welkom in de winkel van Opticien Gans Anders.
Hier kun je van alles over God zien.

Sommige mensen zijn er vast van overtuigd dat God bestaat. Ze zien hem heel duidelijk. Ze ervaren zijn liefde. Ze proberen die liefde door te geven. Ze richten heel hun leven op God. Ze houden van God. Ze geloven in een leven na dit leven. Ze zijn op weg naar een eeuwig leven met God.

Andere mensen zijn er vast van overtuigd dat God niet bestaat. Ze zien geen God. Ze ervaren niets van God. Ze kunnen je precies uitleggen waarom God niet kan bestaan. Ze vergelijken God met Sinterklaas. Ze geloven niet in fabeltjes. Ze bepalen zelf het doel van hun leven.

Waarom zien sommigen God wel en anderen niet?

Is de ene groep slim en de andere groep dom? Nee; in beide groepen wemelt het van de professoren. Is de ene groep groot en de andere groep klein? Nee; beide groepen zijn groot.

Bepaalt je opvoeding dan wat je gelooft? Dat heeft er natuurlijk wel invloed op. Maar niet iedereen blijft het geloof van zijn ouders aanhangen. En er komen veel mensen tot geloof terwijl hun ouders niet geloven.

Sommigen zien God niet en anderen zien God wel.
We kijken door verschillende brillen naar dezelfde werkelijkheid.

Bij Opticien Gans Anders kun je door allerlei brillen kijken. Brillen waarmee je God niet ziet en brillen waarmee je God wel ziet. Brillen die allerlei nieuwe en verrassende inzichten brengen. Brillen die alles van andere kanten laten zien. Brillen die je aan het denken zetten. Brillen die je zullen verbazen, of je God al kent of niet.

In de winkel van Opticien Gans Anders mag je alle brillen uitproberen. Ik kan je alles over die brillen vertellen.

Bij Opticien Gans Anders is alles gratis. Neem gerust wat brillen mee. Ik word niet blij van geld, maar van gelukkige mensen.

Hoe minder je van God ziet, hoe meer je hier kunt ontdekken.

Laat ik me kort voorstellen. Mijn echte naam is Rijk van den Hengel. In het dagelijks leven ben ik geen opticien, maar heb ik een financiële functie. Ik ben geboren in 1967, christen, getrouwd en vader van drie kinderen.

In mijn vrije tijd verslind ik veel – informatieve – boeken. Ik houd ervan om door de bril van andere mensen naar deze wereld te kijken. Door dat kijken door allerlei brillen ben ik heel enthousiast geworden, want ik heb ontdekt dat je God heel duidelijk kunt zien in de wereld om ons heen. Misschien word jij net zo enthousiast als je door mijn brillen kijkt.

Ik ben niet alleen enthousiast over het feit dat je God zo duidelijk kunt zien, ik ben nog enthousiaster over wie hij is. Voor mij en voor heel veel andere mensen is God de grootste bron van liefde, geluk, inspiratie, geborgenheid en hoop.

Al het moois dat ik gezien heb, wil ik graag met je delen.

Zal ik je rondleiden? Dan kun je:

  • kijken door brillen waar je God niet mee ziet (hoofdstuk 1);
  • kijken door brillen waarmee je van alles over God ziet (hoofdstuk 2);
  • kijken door brillen van ooggetuigen (hoofdstuk 3);
  • zien hoe die brillen werken en welke oogkleppen erop zitten (hoofdstuk 4);
  • wat brillen uitkiezen om gratis mee te nemen (hoofdstuk 5).

Veel kijkplezier bij Opticien Gans Anders!